Page content

Ecologisch bouwen is…

article content

Ecologisch bouwen is…

Heel regelmatig krijg ik de vraag:

Ecologisch bouwen – Wat is dat?

Het antwoord hierop is niet altijd vanzelfsprekend. Iedereen kan hier ook zijn eigen mening en idee over hebben. Voor de een gaat dit ook al verder dan voor de ander.

Wat duidelijk mag zijn; ecologisch bouwen is in ieder geval zo bouwen, dat ons milieu er minder door belast wordt dan de ‘standaard’ woning.

Maar wat is volgens jouw ecologisch bouwen precies?

Daarom zou ik je vriendelijk willen verzoeken om hieronder kort te reageren met de zin:

Ecologisch bouwen is … en vul dan aan.

Weet je zelf niet veel af van ecologisch bouwen? Dan zou ik je willen vragen om zeker iets in te vullen. Fout of juist, alles is welkom.

Aan de hand van deze lijst, kan ik jullie verder helpen om gericht artikels te schrijven.

Alvast hartelijk bedankt.

Laat een bericht achter!

Comment Section

3 reacties op “Ecologisch bouwen is…


Door Michiel Haas op 9 augustus 2012

Ecologisch bouwen is zodanig bouwen dat het milieu zo min mogelijk belast wordt, biologisch bouwen is zodanig bouwen dat mens en milieu zo min mogelijk belast worden, hetgeen betekent dat de gezondheid een belangrijk item is bij biologisch bouwen.


Door Robin Demey op 10 augustus 2012

Bedankt voor je reactie Michiel. Nog anderen? Enkele voorbeelden om op ideeën te komen: is… bouwen zoals vroeger, met stro, ouderwets, een noodzaak…
Is jouw idee dezelfde als hier reeds gepost, maakt niet uit.


Door Lander op 4 januari 2013

Ecologisch bouwen is voor mij verbonden met energiezuinig bouwen. En daarbij de natuur als partner zien.
Voor mij persoonlijk is dat gebruik maken van de zon, wind, regen, enz. Zodat men niet hoeft afhangen van uitputbare, dure en schadelijke grondstoffen. Op die manier ook uitstoot verminderen, de natuur sparen en op termijn ook de portefeuille wat sparen.

Plaats een reactie


*


Robin Demey
Robin Demey is oprichter en eigenaar van EcoBouwAdvies. Hij specialiseert zich voornamelijk in (bio-)ecologische bouwmaterialen en -technieken, steeds met het oog op het budget. Hij helpt ook bouwers en verbouwers bij het maken van de juiste beslissingen omtrent isolatie, ventilatie en bouwtechnische problemen. G+