Nonolet

Nonolet

Het Nonolet is een 100% ecologisch droogtoilet dat bestaat sinds 2003.

Het Nonolet is een waterloos toilet, uitgevonden en ontwikkeld door Sietz Leeflang, stichtingsvoorzitter van De Twaalf Ambachten.

Scheidingstoilet

Het Nonolet is een scheidingstoilet. Dat wil zeggen dat de urine gescheiden van de fecaliën wordt opgevangen. Daar hoeft de gebruiker niets voor te doen: zowel bij zittend als staand gebruik vindt deze scheiding plaats.

Binnenin bevindt zich een kunststof binnenemmer, waar een halfdoorlaatbare, kunststof zak in wordt geplaatst. De fecaliën worden na ieder toiletbezoek afgedekt met enkele velletjes  papier en kort aangedrukt.

Dankzij de velletjes papier en een kleine 12 volt ventilator, blijft het Nonolet reukloos. De geurtjes worden via de ventilator naar buiten gezogen.

De scheiding van urine en fecaliën vindt plaats onderaan de binnenemmer. De urine wordt afgevoerd met het huishoudelijk afvalwater. Hierdoor is het niet nodig voor mannen om zittend te plassen.

[caption id="attachment_481" align="aligncenter" width="519"] Het principe van het gebruik van het Nonolet. - In dit geval wordt de urine samen met het andere huishoudelijk afvalwater door een helofytenfilter gezuiverd.[/caption]

Natuurlijke kringloop

Het Nonolet zorgt voor een ontlasting van ons zwaar belaste rioolstelsel. Daarnaast herstelt het de natuurlijke kringloop van voedsel en afval, waar ieder levend wezen van nature een plaats in heeft.

Met het Nonolet bespaart een gezin van vier personen gemiddeld 80.000 liter drinkwater per jaar. De 'koek' van fecaliën en papier kan in de gft-fabriek (en ook op de eigen composthoop) verwerkt worden tot hoogwaardige compost.

Nonolet Standaard, Maritiem en Recreatie

Het Nonolet Standaard en het Nonolet Maritiem zijn vervaardigd uit hoogwaardig ABS (kunststof) en zijn uitgevoerd met de Plieger Soft Close® toiletbril. Het Nonolet Recreatie, een wat eenvoudiger, rechthoekig model, heeft een geïntegreerde bril.[caption id="attachment_483" align="alignleft" width="144"] Nonolet Standaard[/caption]


[caption id="attachment_484" align="alignleft" width="187"] Nonolet Maritiem[/caption]


[caption id="attachment_485" align="alignleft" width="139"] Nonolet Recreatie[/caption]


Toilet zonder afvoer

Is er helemaal geen afvoer mogelijk en wens je toch een toilet, dan is er nog het Nonolet Autonoom. Deze bevat een eigen urinetank en de lucht wordt de ruimte terug ingeblazen via een koolstoffilter, om kwalijke geurtjes te filteren.

Dit type is ideaal voor op de camping, in een tuinhuis of als toilet in een ziekenkamer.
Reactie plaatsen