Ecobouwers Opendeur - 3-4 en 10-11 november 2012
20 oktober 2012 

Ecobouwers Opendeur - 3-4 en 10-11 november 2012

Vorig jaar deden wij voor het eerst mee aan Ecobouwers Opendeur. Dit zijn een opendeur-weekenden waarin milieu- en energiebewuste bouwheren hun bouw- en woonervaringen uit de doeken doen.

Het leuke aan deze opendeurdagen is het informele karakter, de praktische tips, de interactie…

Kom zelf een kijkje nemen

Wil je dit jaar ook onze woning komen bezoeken, geef je gegevens dan hieronder op. Wij bezorgen je de nodige informatie om je in te schrijven.

Voorgevel


Over de schrijver
Michaël De Graeve
Door

Michaël De Graeve

op 12 Nov 2012

Bedankt voor de hele interessante rondleiding en de uitleg. Een aantal zaken (zoals strobalenbouw en hoe er gewerkt wordt met papiervlokken ook het combi ventilatietoestel) waren nieuw; andere tips waren heel bruikbaar om binnenkort zelf aan de slag te gaan: hoe HSB nu eigenlijk in elkaar zit, het plaatsen van dampremmende folie, de douchewarmtewisselaar, enz.. Je hebt ons alleszins al een heel stuk verder geholpen! Groetjes, Michaël & Sylvie PS: ook de andere opendeur die ik op 11/11 bezocht (woning in opbouw in Roosdaal) was heel boeiend (daar waren het 2 aannemers die uitleg gaven).

Robin Demey
Door

Robin Demey

op 13 Nov 2012

Dag Michaël, Blij te horen dat je er wat aan hebt gehad. Veel succes in jullie bouwavonturen.

els
Door

els

op 14 Nov 2012

bedankt voor de heel interessante uitleg over elk stukje van de verbouwing. Nog veel succes verder gewenst bij de afwerking, met zoveel enthousiasme als jij hebt, wordt het "doordeweekse" rijtjeshuis echt prachtig!

Jos Debouvere
Door

Jos Debouvere

op 20 Nov 2012

Dag Robin, Blij te zien dat er in de streek weer een initiatief bijgekomen is waar je voor bouwadvies terechtkunt; voorwaar geen overbodige luxe. De rondleiding die je gaf was erg interessant, en de strobalen waren zelfs een onverwachte maar aangename verrassing. Aangezien ik zelf ook nogal gepassioneerd met ecologie bezig ben, kon ik het dus wel smaken. Veel succes verder.

Messiaen
Door

Messiaen

op 20 Nov 2012

Beste Robin, De uitleg die je ons gaf was goed, samen met de foto's konden wij de chronologische opbouw van jouw huis gemakkelijk volgen. Je hebt al zeer veel werk verzet ,maar ik besef dat je nog veel werk voor de boeg hebt. Ik dank je voor de info die je ons gaf en voor het mogen bezoeken van jouw huis. Vriendelijke groeten. Messiaen Chris.

Robin Demey
Door

Robin Demey

op 21 Nov 2012

Els, Jos en Chris, ik ben blij dat jullie ervan genoten hebben. Misschien tot volgend jaar :-)

wim
Door

wim

op 24 Nov 2012

Dag Robin Blij eens bij je binnen geweest te zijn. Ik geniet van het uitleg krijgen in wat en hoe je alles aangepakt hebt. Voorwaar niet zo simpel allemaal. Volharden is de boodschap. Ook al zijn er nog maar bitter weinig mensen die het in hun hoofd halen zo'n werken uit te voeren. Bij het passeren van je woning, elke dag, kon ik me vooraf niet inbeelden wat er van geworden was. De typische rijwoningen zijn me niet vreemd. De gebruikte bouwelementen en materialen zijn dat al meer. Zelf moet ik hier thuis niets meer veranderen. Toch blijft de materie boeiend, altijd maar meer en meer. Ik hoop in de toekomst up-to-date te blijven wanneer mijn eigen kinderen zullen uitvliegen. Ogen open houden en ervaringen van anderen meepikken is voor mij het belangrijkste. Dat kon ik ten volle doen. Deze wereld roept bij heel wat mensen nog teveel vragen op. Dat zou moeten veranderen en jij helpt daar een groot stuk aan mee. Bedankt voor de rondleiding en hopelijk kan je nog heel wat mensen overtuigen dergelijke ingrepen te doen. Dat in combinatie met het zien dat er wel degelijk een warm nestje gecreëerd kan worden zonder verwarming... Doe zo verder en groeten, Wim.

Bruno
Door

Bruno

op 28 Nov 2012

Robin, Het feit dat de rondleiding zo lang geduurd heeft spreekt voor zich. Ben wel benieuwd naar de invloed van uw ecologische/energetische aanpassingen op uw toekomstig energieverbruik. Bedankt voor uwen "Opendeur" Bruno

Reactie plaatsen